Followers

Monday, August 1, 2011

salam ramadhan al-mubarak ~_~

salam...
hyepp..

oke sempena ramadhan tahun nie aq nk ucap kan kat sume yang mengenali diri ini (jauh atau dekat...yang xkenal wat2 kenal suda...) selamat menunaikan ibadah puasa... harap puasa tahun ni berjalan dengan lancar atas keredhaan Illahi....
bulan puasa ni,, teringat aq masa zaman kat sekolah teknik dulu....SMTSPPP... masa bulan puasa....makan ramai2 kat dewan makan...pastu ada jer gosip kitorang masa kat meja...ada yang ngada2 nak makan lebeyh sikit... pergi la ramai2 kat kantin sekola beli air la...kuih la....yang selebihnya jaga makanan... pastu sempat lak lepak2 kat wakaf dewan makan.... bila budak laki datang...sume cabuutttt!! sebab nanti gaduh ngan diorang nie...tambah2 dak kelas masing2.... pastu tengok yang kapel balik ngan pakwe masing2 dari kantin....tapi pandai yer korang cover2...=)

masa nak makan tu...lau xsilap,,, budak dorm G2 masing2 da pegang cawan da....siap sedia tuk berbuka walaupun azan xdengar lagi....masa dekat nak azan lak,, budak laki nie...asyik suruh kitorang diam jer...(biasa la kan perempuan cakap banyak la..)hehe.... lepas azan...suasana dewan makan...sepi giler...cam xde orang....yela...seharian puasa....da la banyak cakap..cam yana ngan chah..hehehe

korang nak taw x... apa yang akan aq cita nie...bukan terjadi masa bulan puasa..masa form4...tapi kebetulan masa tu dorm G2 ni....semua puasa ganti la sunat la.... masa rokol petang tu ada spotcheck....ada la sebab2 tertentu spotcheck ni dijalan kan oleh warden kesayangan kami.... semua ahli dorm G2 kebetulan buat salah la pulakkk.... semua kesalahan sama.....tp ada la jugak dari dorm lain...bukan kitorang jer....pastu warden suruh kitorang naik...pakai kain batik ngan baju kurung yang kitorang tengah pakai..nasib la kalau baju kamu kaler kuning susu dengan kain batik pink... baju biru kain ijau.... haha...seyes kelakar...

pastu kitorang turun kat tapak rokol... warden suruh akak2 senior yang pengawas ikut kitorang....dari tapak rokol...dengan berkain batik...keliling surau...kebetulan pulak...tepi surau tu.... tapak rokol budak lelaki.... giler punya malu arh kitorang...pusing sekali jer kot..xpown dua kali...pastu dak laki lak sesaja jer berdiri panjang tengok kitorang...ustaz pown terkejutt taw....dak teknik taw pakai kain batik.... WOW !!

yang kitorang ni tengah puasa memang bengang giler arhh.... sebab warden cakap "siapa yang puasa,, kamu pergi buka puasa dengan pakai macam nie...biar padan muka kamu....sape suruh xikot peraturan sangat kan"... masuk dewan makan....orang dewan makan tu usha pelik jer kitorang sebab...dorm kitorang paling ramai n sumer berkain batik..berwarna-warni gitu..siap kena perli lagi dengan diorang....yang dak laki kebetulan puasa tu pown,, tengok tersengih-sengih....cam kerang bucuk taw x....adoiiiii....

sepatutnya lepas makan kat dewan makan,, kena pergi surau solat maghrib.... memang kitorang xpergi la kan...sebab kalau pergi pown....nanti ada la budak laki duduk kat kaki 5 surau....mesti kena bahan la....kitorang pown pas makan usha line.... tengok uma warden clear jer.... lari naik bilik..solat kat bilik.... pastu agak2 budak2 surau balik baru turun bilik prep....nakal kan budak dorm G2...budak dorm sape la agaknya...heeeee.....sape kepala nyer???haishhh

tapi even kitorang kena malu, kena perli,,, tu antara "sweet moment" kat SMTSPPP...nanti lau ada kena ngena lagi...aq share ngan korang yer....salam ramadhan sekali lagi.... =)

-eya-


7 comments:

Anonymous said...

lawak gile muke dak 2 time skola,,hahaha..kurus je dlu tp skrg>>????hahaha

erlyza yikisha said...

wowww...so sweet u are dear,,,,terengt terus kenangan bersama dkt SMTSPPP....hehhee
aq powm nk minta maap jgak ea..semoga bulan ramadhan niehh ang dilimpahi rahmat n nikmat dri-Nya...amin...insyaallah

iLLi_aLee_Yana said...

@anonymous>> sekarang bertambah kurus kan aq?? hahaha...baik ko ckp cpatt

@erlyza>>aq pown nk mx maap...semog hg xlupa pe yang kita lalui masa kat SMTSPPP dulu....hehe

Anonymous said...

geeeeeeeeeeemooooooooooooooookkkk ade la..hehehehe

iLLi_aLee_Yana said...

@anonymous>>haha...ko sbnr nya nk ckap aq kurus kan??

Anonymous said...

la perasan plk...hahaha

iLLi_aLee_Yana said...

bia la nak perasan pown....bukan kena byr duit pown kan??haha