Followers

Sunday, July 31, 2011

pertemuan dan perpisahan kottt... ~_~

salam..
hyepp..

setiap pertemuan pasti ada perpisahan...tapi kenapa perpisahan kita sering diiringi airmata?? kadang2 bila kita fikir secara rasional nya....sume yang terjadi ada pahit manis nya...tapi kenapa bila kita sayang seseorang tu..dia perlu meninggalkan kita?and kadang2 kita akan tertanya,, kenapa kita x jumpa ngan orang yang betul2 terima kita seadanya??
bila da berpisah tu,, mula la kita nak membenci dia....rasanya...memang mulut cakap da benci...tapi...hati...kita jer yang taw... bagi aq...xperlu la kita membenci dia...sbb nanti orang lain akan benci kita...tapi..perlaha-lahan la cuba untuk tidak fikir tentang dia...kita memang xbole nak buang segala kenangan kita bersama dia...pasti ada kenangan manis...yang kadang2 tu...sajer jer nak semakan otak kita yang sedia ada semak nie...kita bukan komputer,,,nak lupakan something senang2..just...kita jangan terlalu fikir...tapi xsalah,, kadang2 bagi la peluang untuk diri ini untuk rasa bahagia atas kenangan itu...
setiap keputusan yang kita buat dalam hidup kita... mesti bersebab...even...meninggal kan someone yang kita sayang... tapi kita xtawu yang sebab kita tu memang makan diri kita and si dia... kita merana sebab kita tipu diri sendiri... dia pulak merana kerana sebab yang kita bagi... xbole ker kalau kita minta perpisahan face to face...kan senang untuk lebih memahami..?? masing2 xperlu la tunjuk ego...bia settle cara baik...
aq taw aq pown fail dalam bab2 nie...tapi dari pe yang aq baca...hubungan jarak jauh nie... perlukan kepercayaan....jeles tu buang la sikit demi sikit....tapi jangan la xjeles langsung...baik xyah couple lau camtu..hehehe....bila kepercayaan mula kuasai hubungan...jelez tu akan berkurang...xperlu la terus mintak perpisahan... benda bole settle kan...kenapa nak orang yang kita sayang menangis sebab benda camni?? selagi bole baek kan keadaan...perbaiki la...


-eya-

7 comments:

Anonymous said...

to sad..hehehe..ape ape pon i like bile kepercayaan menguasai hubungan jelez akan berkurangan..guess who am i..?

nohfee said...

weh gmbr semua lawa2! i loiikkee.
ur entry. best! betul perpisahan actually akan mngajar kite lebih hargai org tu. =)

iLLi_aLee_Yana said...

anonymous >> suke ek kamu...erm aq agak jer...dak kelas D toi x?lau bukan xnk la teka...

@nohfee >> hehe..gamba er ke?? tuan nyer blog x ke?? haha...mlwk jer la...mmg pown perpisahan mengajar kita hargai org tu...n dari perpisahan kita dapat satu pengalaman dan pengajaran and apply dalam pertemuan kemudian hari.. =)

Anonymous said...

yup kelas D...ape2 pon nasihat aq klo jdi org jgn terlalu baik sgt smpai org len blh brani tpu kte..perlu ade langkah berjage jage dlm setiap ape yg dilakukan..perpisahan adlah takdir kehidupan..dlm dunia ni semua akan hdpi perpisahan so kne la redha..igt kate2 aq cari pkwe bkn untuk puas kan kte tpi cari bapa untuk anak2 ko kelak...msti ko thu spe aq kan...

iLLi_aLee_Yana said...

aq taw ko sape weyh...heee... erm... mmmg la takdir yang da ditentukan untuk kita perlu diredhai...Allah uji kita... sebab Dia tahu yang kita bole hadapi ujian-Nya..n aq harap kita bole jadik kawan yang bole kongsi masalah...kalu ko nak la... =)

Anonymous said...

ok..aq xkesah...kte share sme mslh ea...igt pas ni klo nak jlin kan hbugan pk dlu...

iLLi_aLee_Yana said...

@anonymous >> okep =) thnx weyh.... yer la...pasni lau aq nak jalinkan hubungan aq akan ingat kata2 ko k =)