Followers

Saturday, January 26, 2013

trying something new ~_~

Assalamualaikum

hey you guys! well how are you guys today? hope you guys are just fine.. i know it was too late to wish you guys happy new year but do i look like i care? hahahaha *evil laugh.. well everyone happy new year.. and hope this year will be good to us.. amin =)

okay2 bukan nak cerita pasal tahun baru la ye sekarang adik adik kakak kakak abang abang.. sekarang korang nampk x kat bawah nie...


tajuk post aq pagi pagi buta ni trying something new.. apa yang new tu er? kalau korang nak taw aq memang paling takut nak try barang ni.. tapi MR. A minta aq try barang nie... sebelum korang teka benda merepek yang bukan-bukan, baik aq cakap dulu..i'm wearing contact lens !.ah yana kay kau kecoh seyh ! yup xde la kecoh pown sebenarnya... budak bilik aq sah sah da tawu sebab diorang nampak... ibu ayah and adik aq lak.. lepas sehari da pakai baru aq gtaw... oke sebenarnya bukan la kecoh... tapi... hello i'm trying another new things okay !


hahaha... entah la.. bagi aq lens ni bahaya sebabnya banyak sangat dalam paper aq baca "bahayanya lens" "cantik tapi sakit" dan banyak lagi la... so dulu memang aq takot sangat nak pakai.. korang bayangkan lah nak titik kan eyemo dalam mata pown aq terkedip kedip... ni nak pakai contact lens... ishhh memang tak la..

oke nak dijadikan cerita.. satu malam tu masa aq ngan roomate + housemate aq, lisa.zaidy and Sya... aq gedik gedik nak try pashmina cara lisa.. pastu aq de tercakap pada sya cenggini "kite takut la nak pakai pashmina macam lisa.. da la pakai spek.. nampak pelik jer..." balas sya, "takpe takpe yana, yana pakai je.. nanti lama lama mesti yana tak takot da.."..  lisa masa tu cam "lalallala(online)" pastu try la pashmina cara lisa..taaadaaaa... oopsss tapi xde pown gambar tu.. hahaha

lepas wat gedik gedik ngan pashmina,, text MR. A,,"awak teringin nak pakai lens tapi..." "tapi pe awak?" "awak takut la.. =( tapi lau pakai bole pakai pashmina awak (gedik)" "jum la try esok.."

esok tu.. kuar dengan MR.A g study... lepas tu MR.A cakap "jum jum cari kedai spek" "nak wat pe??" aq pown ikut jer kaki MR.A da la kaki panjang dia selangkah aq 10langkah... hahahaha.. lepas tu g satu kedai satu kedai... pastu dia mesej kawan dia tanya camne pakai apa la sume la... and aq waktu tu dalam hati "jangan la beli sekarang!" lepas tu.. cari cari.. then terjumpa...

OME!! oke.. masa kat kedai tu.. MR.A yg tolong cakap aq da call wana bagai... hahahaha.. habislah ~
then g kat satu kedai tu.. akak tu cam garang.. aq pown naik takot.. first mata kanan akak tu letakkan tuk aq.. then mata kiri akak tu suh letak sangat.. tapi cubaan aq tak menjadi.. hahaha... akak tu pown da wat demo banyak kali.. lepas tu akak tu cakap "la ni akak buh kat adik dulu.. satgi balik uma suh member yang pakai lens ajaq macam mana nak bukak and nak pakai taw......"

and now da pakai.. dengan jayanya! alhamdulilah.. so lepas ni takyah takot yer yana kay nak try something new macam drive kereta sekarang... lepas nie tak de la orang nak cakap aq tak berani.. yes yana kay .. you can do it! 




2 comments:

Nur Dzafirah Mohd Zain said...

okey x rasa pa pkai???

Yana Kay said...

dzaf,, mula tu rasa xslesa.. pastu lama2 oke =)