Followers

Tuesday, December 25, 2012

takut vs berani

Assalamualaikum,, 

hey guys.. i'm back.. its been three weeks i'm in uitm penang.. melalui pembelajaran seperti biasa... tp...sekarang da midterm... holiday for a week !! ..selamat hari natal bagi yang menyambut =)

nampak tak title post hari nie.. takut vs berani.. oke first of all aq bukan nak cerita takut itu la.. takut ini la.. sama juga macam berani... just aq nak share dengan korang takut dan berani dalam mencuba sesuatu... ha... apa yang aq takut dan berani tu ye? 

kalau korang nak tawu, dulu aq sangat takut nak pakai tudung warna lain selain daripada warna HITAM ! every time kalau nak bersiap kemana-mana, warna hitam warna pilihan aku.. xde warna lain da yang aq akan grab.. pernah masa sekolah teknik, member-member aq ada tanya, "kenapa kau jarang pakai tudung warna lain?" jawapan aq.. "well kulit saye tak berapa nak cerah.. so saye hanya sesuai dengan tudung hitam.." pertanyaan lain, "da tu kenapa kau pkai tdung sekolah yang kaler putih..",, "sebab da wajib pakai putih" .. hahaha ada jer jawapan yang aku balas naaa... so masa sekolah dulu ada jugak cuba pakai tudung kaler lain contohnya, putih nila, and cream =)


takut punya pasal nak cuba pakai tudung kaler lain.. melarat sampai aq masuk UiTM sampai sem4.. sebelum aq berjumpa and jatuh hati dengan MR. A, gatal ! sebelum ada pape dengan dia, kitorang pernah kuar sekali dua.. and every time i met him, i choose BLACK ! tak pasti lak if aq ada terpakai kaler putih nila.. but i am sure, very sure that i'd choose black..sebab da dari sekolah lagi aq asyik pakai kaler hitam, so itu adalah keyakinan aq.. keyakinan =) pernah MR. A tanya kenapa selalu pakai kaler hitam...? keyakinan... yup... aq lebih yakin bila berhadapan dengan orang if pakai kaler itu... =)

kebetulan masa hari jadi aq yang ke-20 dimana esok tu adalah sejarah kitorang, cewah..nak kongsi taw.. hihihi... oke masa hari jadi aq tu, MR. A ada hadiahkan aq something,, tadaaaaa...


selendang nope pashmina... oke i like it..really i like it.. two tones... but it was in red.. R.E.D aka M.E.R.A.H .. oke awak, saya tak pernah pakai kaler merah... even kaler tu x segarang mana tapi ia nya tetap merah... MERAH awak !!!! hmm masa tu cam... kalau aq simpan, kang dia trasa kenapa aq tak pakai.. kalau aq pakai... keyakinan aq hilang... pikir punya pikir punya pikir sampai terguling-guling,, hahaha.. at last, aq berani kan diri aq pakai.. tak silap aq la kan.. our second date, aq pakai pashmina MR. A itu... and guess what, dia pown pakai baju merah.. kira SERASI lah =) hihi.. masa tu.. perasaan aq da bercampur baur... *&^%$# bang!

then MR. A da tak bagi aq pakai tudung kaler hitam da... so macam mana aq teruskan? time jumpa dia je pakai kaler lain hahaha.. masa g kelas, i'm still in black ! hahahaha.... then mula la dia tolong cari kan aq tudung kaler lain... start dari situ... aq berani pakai warna warni... kuning, orange, hijau, purple..

pengajaran nya daripada perbuatan MR. A hihi... and atas keberanian aq nak berubah.. =) thnx awak with <3 hihihi
and this is me =)

           




 and here ada sikit picture aq and MR. A sje gatal nak letak =)





2 comments:

ciknurul said...

cantik je yana pakai kaler lain tu. hehe takot sangat. btw, kite sama suke pkai kaler htam time skolahh. cume ema sedar awal sikit laa dr yana. ;p

NurDzafirah™ said...

Lawa je awk tu pakai warna apa3x... hehe... lawak plak rasnya bca cter sbb takut huhu...xsangka masa PLKN kena xpakai hitam hehehe tdg stil biru hua3x... anyway *rindu* hehehe... :P