Followers

Saturday, August 13, 2011

a crazy little thing called love

salam...
hyep...

arini sebenarnya aq nak share ngan korang sal lain..but something has came up..so aq pown tak jadi la nak post mende tu....

our topic is "a crazy little thing called love" or in other words is first love... mesti korang tertanyakan asal la minah sorg nie...tetiba jer cakap sal first love pulak nie?? n korang mesti cakap...xlain xbukan sal kisah dia la tu yang sedeyh2...haha.... and i'm going to answer  ,,, NO fullstop!

masa lepas balik dari kelas pukul 11 tadi...aq mengantok oleh disebabkan xcukup tido semalam....so bajet jer nak tido bila sampai bilik...bila tangan pown gatal2 bukak laptop...memang xjadi la aq nak lelap mata nie....adoiii ape yang aq merepek nie...oke...lets back to the main topic...haissshh  =,="
oke..."a crazy little thing called love" nie sebenarnya kisah cinta thailand... oke ek... aq share ngan korang kisah diaorang nie ek....oke,, ada seorang budak perempuan ni, Nam, minat senior dia Shone..senior yang paling handsome and hot kat sekola... tapi Nam ni xcantik ... maksud aq,..dia comei tapi dia xlawa....faham x? buat faham suda la korang nie...Nam ngan kawan2 dia....lagi 3 orang memang giler dengan buku berkaitan "how to make someone attract in you" tajuk dia something like that...ada satu buku tu...dia ada 9 cara nak buat orang yang kita minat ada hati kat kita....and Nam pown try la wat 9 cara tu...

ada satu hari tu.... sekolah diorang ada wat tuk kemasukan pelajar kedalam persatuan tertentu...and Nam and the gang nak masuk persatuan kebudayaan rase nye...tapi sebab suatu pergaduhan kecik Nam and the gang kena halau dari masuk persatuan tu....kesian kan....hurmmm ... masa kat cafeteria, Nam and the gang tengah buntu fikir sal minuman yang diberi oleh seorang perempuan yang minat Shone jugak..tapi perempuan ni gedik seyh....muak jer catik...tapi perangai...hampeh.....back to the cafeteria,, masa diorang tengah buntu2,,,, tetiba jer cikgu diorang datang dan ajak diorang masuk persatuan teater kot....and diorang pown setuju...

erkkk...diorang kena berlakon sal "snow white and seven dwarfs"... kebetulan Nam memang selalu highest dalam English...so dia disuro memegang watak snow white... tapi prince charming,,,,x ensem kottt... snow white of coz la kena putih + cantik rite... so... cikgu diorang ni  mintak sorang senior perempuan yang merangkap kawan Shone, Pim...jadi makeup "artist" nie....n Nam memang jadi cantik ....and cute sesangat...

kebetulan masa buat persembahan tu,, ada seorang lelaki kawan baik Shone, Top... terpandang si Nam nie...and jatuh hati kat Nam nie...skip kan cerita... satu hari...Top melamar Nam supaya jadi awek dia...and selepas Nam berbincang and mintak pendapat kawan2 dia,, Nam setuju...sebab dari situ dia bole rapat dengan Shone... masa tu Nam da jadik hot girl in the school...wow !!

tapi bila Nam da rapat dengan Shone,, Top,,, Nam bukan cam dulu lagi....salah sorang kawan Nam terasa sangat2 ngan Nam...n friendship diorang agak goyah... dalam waktu yang sama Nam minta putus dengan Top...sebab Shone...lepas Top pisah dengan Nam,, Top wat perjanjian dengan Shone supaya xkan terpikat dengan Nam..................... 

aq terus cerita kan dekat2 nak ending story nie k... ermmm..Nam akhirnya luahkan jugak perasaan tapi...dapat tahu yang Shone da ada awek lain...oleh sebab result Nam lagi terbaikk..n dia bawak diri pergi America n tinggal bersama ayahnya....... aq story sampai sini jer ek...ending dia..korang cari la sendiri...haha...

>> ni ada some pictures yang aq download =)
ni gang2 Nam

yang pix bawah nie... masa Nam jadik snow white

antara helaian scrapbook yang menarik...ole Shone

ni masa Nam meluahkan perasan pada Shone

ni ending dia....=))

kiri : masa Nam kecik2...
kanan : bila Nam da jadi hot girl in school...nice rite ...

oke la...da penat wei celoteh kat sini....nanti lau ada pape agy...aq update entry baru okayyy ....turta 


-eya-

2 comments:

Anonymous said...

nak cte ni...ble nak ksi..?

iLLi_aLee_Yana said...

@anonymous.. nak ble? nnt aq kasik.. =P.... tapi jgn nak nanges lak yer XD